Bedminton: Fašungová dostala Gu zo Singapúru a Naovú z Austrálie

23.07.2012 Celý región

Londýn 23. júla (TASR) - Slovenská bedmintonistka Monika Fašungová bude na olympijskom turnaji v Londýne hrať v základnej D-skupine proti turnajovej trinástke Juan Gu zo Singapúru a Austrálčanke Victorii Naovej. Rozhodol o tom pondelňajší žreb v hlavnom presscentre v londýnskom Olympijskom parku.

Turnaj sa hrá v novom formáte, pekinský pavúk v Británii v prvej fáze nahradia základné skupiny, z ktorých už do K.O. vyraďovačky postúpi vo dvojhre ich 16 víťaziek. Zverenkyňa trénera Tomáša Lobotku by mala nastúpiť na 1. súboj v sobotu 28. júla, presný harmonogram však ešte podieha schváleniu.

Počas doterajších piatich olympiád sa medzi hráčmi s košíkom predstavila iba jediná Slovenka, v Pekingu 2008 Eva Sládeková. Tá po voľnom žrebe v 1. kole narazila v druhom na vysoko nasadenú a favorizovanú Čchen Wang z Hongkongu. Spolu bude pod piatimi olympijskými kruhmi v Londýne štartovať 172 bedmintonistov - 86 mužov a 86 žien. Tí budú hrať v piatich disciplínach - mužskej a ženskej dvojhre, štvorhre a mixe.
 

Vyberte región